Bill Cosby u prvom intervjuu: Nevin sam i ne žalim ni zbog čega

Bill Cosby (82), nekadašnja komičarska tv zvijezda koji je prošle godine osuđen na deset godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja, dao je prvi intervju otkako je u zatvoru. Njega je više od 60 žena optužilo da ih je seksualno napastvovao, ali je veći dio tih slučajeva završio u zastari. Na kraju je osuđen zbog seksualnog napada na samo jednu ženu prije 15 godina. U intervjuu za portal Black Press USA izjavio je da ne žali ni zbog čega te da će, kada jednog dana izađe iz zatvora, i dalje tvrditi da je nevin.

„Preostalo mi je još osam godina i devet mjeseci. Kada dođemo do trenutka kada ću moći izaći na uvjetnu slobodu, od mene neće čuti riječ žaljenja. Bio sam tamo. Nije me briga što neka grupa ljudi priča o tome kad nisu bili tamo“, izjavio je Cosby.

Po njemu, suđenje je bila prevara jer je većina članova porote, kaže, imala unaprijed stvoreno mišljenje prije no što je on iznio obranu. „Sve je bila namještaljka. Cijela priča s porotom. Oni su bili varalice“, rekao je Cosby dodajući kako je čuo da je jedan član porote, pred početak suđenja, rekao „Kriv je, možemo otići kući“.

Za vrijeme suđenja, pet drugih žena svjedočilo je kako su imale slična iskustva s Cosbyjem, uključujući modela Janice Dickinson. Ona je rekla kako ju je Cosby napastvovao u hotelskoj sobi 1982. godine nakon što joj je dao tabletu koja joj je trebala pomoći oko menstrualnih grčeva. Cosbyjeva obrana tvrdila je da je cijela priča izmišljena jer je Janice Dickinson u svojoj autobiografskoj knjizi navela kako su se susreli u hotelskoj sobi, ali nije spominjala da ju je Cosby napao. Izdavač knjige kasnije je rekao kako taj dio nije objavljen iz legalnih razloga.

Komentiraj