Biljke i svirke

Park Tuškanac od 29. lipnja do 2. srpnja pretvorit će se u pravu glazbenu oazu – u sklopu interaktivnog glazbenog festivala Biljke i svirke. Drugo je to izdanje festivala, a prošlogodišnji je održan u Botaničkom vrtu.

Biljke i svirke ponovno će u neobičnoj koncertnoj dvorani na otvorenom ugostiti klavire, violine, gitare, trube, harfe, marimbe, vibrafone i saksofone koji će nekoliko dana za redom svirati biljkama i slučajnim ili namjernim prolaznicima.

Posjetitelji festivala, okruženi prirodom i u ležernoj atmosferi, u večernjim satima moći uživati u poznatim klasičnim, jazz i rock skladbama ili pak tijekom dana odvažno sami zasvirati pred publikom.

“Park Tuškanac idealna je lokacija za Biljke i svirke s obzirom na to da će netaknuta šuma i predivan glazbeni paviljon u duhu kasne romantike 19. stoljeća u samom centru grada zasigurno djelovati inspirativno na sve posjetitelje i glazbenike”, izjavila j4e organizatorica Ivana Gladović.

ovogodišnje izdanje predstavit će i novi program – Obiteljski doručak na Tuškancu, kojeg će popratiti dječji orkestri. Događanje je besplatno za sve posjetitelje.

Komentiraj