Biljana Borzan kaže da nije zainteresirana naslijediti Bernardića

 

SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan u utorak je poručila kako se ne namjerava kandidirati za predsjednicu te stranke.

Što se nje tiče kao hipotetske predsjednice, kazala je da bi joj „bilo teško da opravda povjerenje“ s obzirom da je u Europskom parlamentu. Znači, bi li bila predsjednica SDP-a? – “U ovom krugu teško. Ali, u politici je tako da nikad ne reci nikad. Ali mislim da u ovom trenutku ne”, izjavila je Borzan za N1.

Smatra da bi ideala osoba na mjestu predsjednika SDP-a bila ona koja ima svoju pozornicu u Saboru u narednom periodu, a ne u Europskom parlamentu. “SDP je sada u tako teškoj situaciji, tako da bi budući predsjednik morao biti 100 posto angažiran”, rekla je.

Naglasila je da je poziv Bernardiću da da ostavku bio logičan i ljudski. “Tako mi je bilo moralno, ako si doživio tako težak poraz, da onda moraš ponuditi ostavku. Tu sam rečenicu izrekla u kontekstu toga da mi nismo poput naših političkih protivnika HDZ-a, da nećemo oboriti naše cipelariti. U krajnjoj liniji, on je to već sutradan i sam učinio“, kazala je.

Za ponuđeno prvo mjesto u 4. izbornoj jedinici na listi SDP-a, koje je odbila, rekla je da nije htjela lagati biračima, jer je jasno da ona u Sabor ne bi išla, nego bi ostala u Europskom parlamentu.

Komentiraj