BILJANA BORZAN: ‘Ako se nastavi ovaj trend, preispitivat će se Grbinova pozicija’

Članica Predsjedništva SDPa i zastupnica te stranke u europskom parlamentu Biljana Borzan ne skriva svoje razočaranje razvojem situacije u SDP-u nakon podjele u saborskom Klubu zastupnika i izlaska dijela istaknutih članova iz stranke

Prošlog tjedna u organizaciji Ureda zastupnice i potpredsjednice europskih Socijalista i demokrata (S&D) u Europskom parlamentu Biljane Borzan održana je radionica na temu kružne ekonomije. To je jedna od ključnih politika EU-a u sklopu Zelenog plana, čiji je cilj postizanje klimatske neutralnosti do 2050. Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje dijeljenje, posudbu, ponovno korištenje, popravljanje, obnavljanje i reciklažu postojećih proizvoda i materijala što je dulje moguće kako bi se stvorila dodatna vrijednost proizvoda. Na ovaj način produljuje se životni vijek proizvoda te istovremeno smanjuje količina otpada. Poseban fokus je na resursno intenzivnim sektorima poput elektronike i informacijske i komunikacijske tehnologije, plastike, tekstila i građevine.

Biljana Borzan već se drugi mandat u Europskom parlamentu bavi temama vezanim uz zaštitu potrošača i kvalitetu hrane. Članica je Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača i izaslanstva za odnose sa zemljama južne Azije. Zamjenska je članica u Odboru za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane i izaslanstva zajedničkog parlamentarnog Odbora za Sjevernu Makedoniju…..

Pročitajte više u novom izdanju Nacionala…

Komentiraj