EPA

BILIĆ “Ovo što Dalić radi je nešto čudesno”

Sjajnu pobjedu nad Englezima i plasman u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u četvrtak je za Novu TV prokomentirao i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, koji Mundijal ‘odrađuje’ kao stručni komentator na jednoj britanskoj televiziji.

“Osjećam se kao svi Hrvati. Ne kao svi Hrvati koji prate nogomet, nego baš kao svi Hrvati. Cijela zemlja diše kao jedno. Premda je čast biti dio finala i iako mi je drago da sam u Moskvi, tako mi je i žao što nisam u Hrvatskoj, da doživim iz prve ruke ludilo koje se događa u našim gradovima”, rekao je Bilić dodajući kako svkodnevno dobiva informacije iz Hrvatske o atmosferi i ‘deliriju’ u kojima se našla zemlja.

“Moramo biti ponosni na ono što su momci napravili. Hvala im”, istaknuo je Bilić pa prokomentirao jučerašnje polufinale: “Utakmica mi je izgledala poput filma koji je počeo loše, a završio fenomenalno. Znali smo već i prije da su Englezi odlični. Brzi su, mladi, neopterećeni. Ipak, pobijedili smo ih”.

Njegovi englseki kolege s televizije, kaže, načelno su zadovoljni plasmanom Engleske, ali su razočarani porazom od Hrvatske. Svi navode kako su prvo poluvrijeme, u kojem je Engleska bila dominantna, trebali bolje iskoristiti.

S izbornikom Zlatkom Dalićem nije se čuo jer, kaže, ne voli smetati. “Imam dva, tri igrača s kojima sam jako dobar i preko njih sam čestitao svima ostalima. Mogu samo reći da ovo što Dalić radi je nešto čudesno”, kazao je Bilić.

Finale protiv Francuske biti će, vjeruje, jako teško. “Francuzi su na papiru strašno jaki. Nisu se poput nas istrošili psihički i fizički. Velika je to prednost. Ali, rekao bih ipak da su šanse 50-50”, dodaje, te na kraju odgovara na pitanje može li hrvatski kapetan Luka Modrić osvojiti Zlatnu loptu.

“Luka je to zaslužio čak i ako ne budemo prvaci. Već pet, šest godina najkompletniji je igrač svijeta. Ako su 2006. mogli dati Zlatnu loptu Cannavaru, onda je jasno da je Luka zaslužio tu nagradu”, zaključio je Bilić.

Komentiraj