‘BILI’ U RUKAMA NAVIJAČA? “Naš Hajduk” i “Tommy” potpisali ugovor o suradnji

Ivo Cagalj/PIXSELL

Predstavnici udruge “Naš Hajduk” i tvrtke “Tommy” poptisali su u utorak ugovor o suradnji kojim se ta tvrtka obvezuje da u slučaju dokapitalizacije Hajduka neće steći udio u vlasništvu tog kluba veći od 50 posto, a istodobno se stvaraju mogućnosti “stjecanja većinskog paketa Hajduka od strane navijača”, pošto ta udruga ima pravo prvokupa dionica, priopćila je udruga “Naš Hajduk.”

“Ovim ugovorom Tomislav Mamić, koji zastupa tvrtku ‘Tommy’ obvezao se da neće bilo osobno, bilo preko povezanih društava (tvrtki) ili trećih osoba steći udio u vlasništvu HNK Hajduk š.d.d. veći od 50 posto te se obvezao da u slučaju dokapitalizacije u istoj može zadržati isti udio koji je imao prije dokapitalizacije,” navodi se u priopćenju udruge “Naš Hajduk.”

U toj udruzi su ranije izvjestili kako  Tomislav Mamić, odnosno njegova tvrtka “Tommy” trenutačno posjeduje udio od 24,53 posto dionica Hajduka.

Danas potpisanim ugovorom usuglašeno je i da u slučaju prodaje dionica udruga “Naš Hajduk” ima pravo prvokupa te će “Naš Hajduk” predlagati najmanje 65 posto članova Nadzornog odbora Hajduka provedbom budućih izbora u to tijelo.

Po navodima udruge “Naš Hajduk”, tvrtka “Tommy” sada podržava projekt Hajduka kao narodnog kluba.

“Vjerujemo da se potpisivanjem ovog ugovora otvaraju nove mogućnost za ostvarenje tog projekta, odnosno stjecanje većinskog vlasništva od strane navijača, te pozdravljamo namjere tvrtke ‘Tommy’ da ovim potezom pokaže društvenu odgovornost. Današnjim potpisivanje ugovora Udruga je dobila snažnog partnera u ovom procesu,” stoji u priopćenju udruge “Naš Hajduk.”

Potpsivanje ugovora o suradnji između udruge “Naš Hajduk” i tvrtke “Tommy” uslijedilo je mjesec dana nakon što je 27. prosinca 2015. godine Skupština udruge “Naš Hajduk” odbacila prijedlog ugovora o većem angažmanu poduzetnika Tomislava Mamića u nogometnom klubu Hajduk.

Tom prigodom tajnik udruge “Naš Hajduk” Ivan Rilov je istaknuo kako je Tomislav Mamić izražavao namjeru za nastavak kupnje dionica Hajduka sve do udjela 50 posto u vlasničkoj strukturi kluba, čiji je većinski vlasnik Grad Split s udjelom oko 56 posto.

Komentiraj