BIKING KRK – Feel good! promotivna je kampanja Turističke zajednice otoka Krka namijenjena svim ljubiteljima bicikliranja.

Već treću godinu, u suradnji sa svim otočkim turističkim zajednicama, pod zajedničkim se nazivom promovira niz, kako tradicionalnih, tako i novih biciklističkih manifestacija s ciljem popularizacije aktivnog odmora na otoku Krku.

Od potrage za blagom i rekreativnih ‘đirada’ za obitelji i rekreativce, do ozbiljnih utrka za one koji intenzivno treniraju – tijekom svibnja na otoku Krku svatko može pronaći biciklijadu za sebe.

Niz od ukupno šest biciklijada započeo je prvomajskim Đirom po Puntu, kad su sudionici, ovisno o odabiru, krenuli na obiteljsku ili sportsku rutu.

Uz test vožnje, yoga razgibavanja, izložbe bicikala, fritaje sa šparogama, zabave nije nedostajalo.

Narednih tjedana slijede atraktivni vikend-programi i biciklistička druženja za sve uzraste u Dobrinju, Baški, Krku i Dubašnici u Malinskoj.

1.5. Đir po Puntu
7.5. Klimno: Dobrinjski đir
13.5. Baška: Moon Bike Crna ovca
20.5.-22.5. Krk Spring Story
2.6.-3.6. PUNAT: Runtele Downhill
4.6. Đir po Dubašnici / Malinska

Svim ljubiteljima bicikliranja otok Krk pruža jedinstvenu kulisu za vožnje od mora pa sve do ‘mjesečeve površine’. Upustite se s nama u pustolovine koje će vas povezati s jedinstvenom prirodom otoka Krka i životom bogatim kulturnom i povijesnom baštinom, obećavajući nezaboravno iskustvo. Pridružite nam se i u gastronomskoj turneji te isprobajte našu hranu – proljetne delicije poput šparoga i šurlica, krčke janjetine i sira te vrhunskih vina, koje vam garantiraju izuzetni gastronomski doživljaj kojem ćete se vraćati.

Mreža krčkih šetnica i biciklističkih staza sustavno se uređuje i obilježava te danas obuhvaća impresivnih 600-tinjak kilometara, a pridodaju li im se i one cestovne trase, broj kilometara koji je na raspolaganju biciklistima je i veći. Uz pomoć nove otočne biciklističke karte, koja objedinjuje sve dijelove Krka, odličan provod je garantiran.

Da je otok Krk top-biciklistička destinacija najbolje da se uvjerite osobno, BIKING KRK – Feel good!…

Detaljne informacije o manifestaciji nalaze se na: http://www.krk.hr/.

Komentiraj