Bijela kuća: Prvi virtualni sastanak Bidena s čelnicima G7 skupine. Govorit će o pandemiji, klimi i Kini

Američki predsjednik Joe Biden govorit će o globalnom odgovoru na pandemiju koronavirusa i napore za obnovu svjetskog gospodarstva na sutrašnjem sastanku s čelnicima G7, izjavila je u četvrtak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Biden će također razgovarati o potrebi ulaganja u kolektivnu konkurentnost, kako bi se riješili izazovi koje postavlja Kina, kao i o klimatskim promjenama, rekla je Psaki novinarima.

Bidenu je ovo prvi događaj otkako je preuzeo predsjedničku dužnost.

Virtualni sastanak prvi je sastanak novog američkog predsjednika sa svjetskim čelnicima u skupini koja uključuje Britaniju, Japan, Francusku, Njemačku, Italiju i Kanadu. Biden će se, rečeno je novinarima, usredotočiti na globalni odgovor na pandemiju, uključujući proizvodnju cjepiva i raspodjelu zaliha, te na daljnje napore u borbi protiv novih zaraza.

On će također razgovarati o globalnom gospodarskom oporavku, uključujući važnost održavanja gospodarske potpore za oporavak u svim industrijskim zemljama i važnost obnove globalnih uloga kako bi se “uhvatili u koštac s ekonomskim izazovima poput onih koje postavlja Kina”, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Psaki.

Komentiraj