Bijela kuća odbija priznati Trumpov poraz

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany odbila je danas reći kada će Donald Trump priznati poraz i omogućiti predsjedničku tranziciju, objavio je CNN.

Na prvoj konferenciji za novinare od 1. listopada, McEnany je dala “ne-odgovor” na to pitanje, izvijestila je mreža. “U svom ne-odgovoru, komentirala je to što je Trump dobio više glasova nego ijedan predsjednik u povijesi, kao i potvrđivanje rezultata u Michiganu, koje još traje.

“Upravo traje sudski proces. Za ovog predsjednika glasalo je 74 milijuna Amerikanaca. To je više nego što je ijedan predsjednik dobio u povijesti”, kazala je McEnany, dodajući kako su dva člana izbornog povjerenstva u Wayne Countyju odbila potvrditi rezultate izbora.

CNN međutim tvrdi kako McEnany ne govori istinu, i dodaje kako su ta dva republikanska člana povjerenstva potvrdili rezultate, nakon što u početku odbijali to učiniti.

CNN također tvrdi kako je McEnany “netočno tvrdila” da su ovi izbori, zbog “masovnog glasanja poštom”, naročito “podložni prevari”. “Nema dokaza o velikoj prevari birača na ovim izborima”, ustvrdio je CNN.

McEnany je kazala i to da će “predsjednik čekati da se razriješe sudski sporovi prije nego što potencijalno priza poraz.”

 

Komentiraj