BIJELA KUĆA DEMANTIRA Trump je od Comeyja tražio da prekine istragu o Flynnu

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Američki predsjednik Donald Trump tražio je od bivšeg direktora FBI-a Jamesa Comeyja da prekine istragu vezanu za bivšeg nacionalnog savjetnika za sigurnost Michaela Flynna, piše NY Times.

“Nadam se da od toga možeš odustati”, navodno je Trump rekao Comeyju nakon sastanka u Bijeloj kući u veljači, stoji u bilješkama smijenjenog direktora FBI-a. Mediji javljaju da su bilješke napisane odmah nakon sastanka, samo jedan dan nakon što je Michael Flynn podnio ostavku.

Bijela je kuća demantirala ove optužbe, koje bi Trumpa mogle kompromitirati i pokazati ‘nečasne namjere da utječe na istražne postupke koji su u tijeku’. “Predsjednik nikada nije tražio od Comeyja ili bilo koga drugog da zatvori istragu, uključujući onu generala Flynna”, navodi se u priopćenju iz Bijele kuće.

Flynn je 13. veljače dao ostavku na svoju dužnost priznajući kako je američkom potpredsjedniku Mikeu Penceu i drugima “nenamjerno dao polovične informacije” o osobnim razgovorima s ruskim veleposlanikom u Washingtonu Sergejem Kisljakom, koje je vodio prije dolaska Donalda Trumpa u Bijelu kuću.

Komentiraj