BIHAĆ: Sedam tisuća migranata na ulici, mještani organizirali straže

Mještani bihaćkog kraja “organizirali su straže, koje čuvaju lokalno stanovništvo i imovinu” od izbjeglica i migranata, objavio je N1 dok u središtu Bihaća traje prosvjed kojim građani od nadležnih zahtijevaju da riješe problem golemog broja migranata u Unsko-sanskom kantonu.

BIHAĆ: Prosvjed zbog migranata

“Grupa od pedesetak mještana svaku noć od 20 sati do ponoći organizira, nećemo reći patrole jer je to policijski žargon, ali udružene građanske šetnje. Preventivno se pojavljujemo na par mjesta na našim ulicama da bi se stvorila sigurnost”, izjavio je za N1 umirovljeni bihaćki policajac Fadil Dizdarević.

N1 javlja da “Dizdarević i ostali mještani nadziru područje oko Krajina metala i drugih privrednih objekata koji su urušeni i napušteni, a služe za formiranje divljih migrantskih kampova”.

Migranti, pak, kažu da u takve objekte odlaze jer im je policija počela zabranjivati ulaz u kampove s organiziranim smještajem nakon što se vrate iz neuspješnog pokušaja da prijeđu hrvatsku granicu.

Načelnica kriminalističkog sektora policije Unsko-sanskog kantona Snežana Galić izjavila je za N1 kako policija procjenjuje da je na području kantona oko deset tisuća migranata. “Negdje oko tri tisuće je u migracijskim centrima, a ostali po napuštenim objektima odnosno na ulicama”, kazala je.

Komentiraj