BiH: U Sarajevo dopremljena pomoć iz Hrvatske za borbu protiv epidemije

Autor:

ilustracija

Pošiljka zaštitne opreme koju je kao pomoć Bosni i Hercegovini donirala Hrvatska dopremljena je u ponedjeljak u Sarajevo, a tamo su je dočekali ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i hrvatski veleposlanik u toj zemlji Ivan Sabolić.

U pošiljci su zaštitne maske i naočale, viziri, šatori, vreće za spavanje, podmetači, deke i medicinski alkohol.

Primopredaja je obavljena pred sjedištem Ministarstva vanjskih poslova BiH, a veleposlanik Sabolić kazao je tom prigodom Hini kako je ovo potvrda spremnosti Hrvatske da i u sadašnjoj krizi pomogne susjednoj zemlji.

“Ovo je pomoć koja stiže u BiH temeljem odluke hrvatske vlade i ministrica Turković se na tome srdačno zahvalila”, kazao je Sabolić.

Podsjetio je kako je Hrvatska ranije pomogla zdravstvenim ustanovama u BiH, poput Svečilišne kliničke bolnice u Mostaru.

Pomoć iz hrvatskog proračuna kontinuirano se osigurava i za bolnice u Novoj Biloj, Jajcu i Orašju, kao i za osam domova zdravlja.

Početkom travnja hrvatska je vlada odobrila izdvajanje ukupno 43 milijuna kuna kao pomoć zdravstvenim ustanovama u BiH, prije svega u dijelovima zemlje u kojima žive Hrvati, radi suzbijanja epidemije i podmirivanja obveza prema dobavljačima lijekova te nabavke potrebnog materijala.

Pomoćnik ministrice vanjskih poslova BiH Almir Šahović kazao je u ponedjeljak u Sarajevu kako su u njegovoj zemlji zahvalni Hrvatskoj na dopremljenoj pomoći, a ona je dobro došla jer je izvjesno kako borba s epidemijom nije završena.

“Borba protiv koronavirusa još će dugo trajati”, kazao je Šahović.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.