Skupina od 200 do 250 migranata pokušala je u ponedjeljak preko graničnog prijelaza Maljevac kod Velike Kladuše u BiH prijeći u Hrvatsku, no zaustavila ih je bosansko-hercegovačka policija, dok hrvatska policija nije imala nikakvih postupanja.

Karlovačka Policijska uprava priopćila je kako je oko 12 sati od policije Bosne i Hercegovine dobila informacije da se u blizini graničnog prijelaza Maljevac u BiH okupila skupina migranata, koji su pod nadzorom bosansko-hercegovačke policije.

Između migranata i hrvatske policije nije bilo kontakata, odnosno hrvatska policija nije imala postupanja, kažu u karlovačkoj policiji.

Navode da se promet preko stalnog međunarodnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac-Velika Kladuša odvija redovito.

“Hrvatska policija raspolaže s dovoljnim brojem snaga i opreme na tom području, kako bi već u eventualnom pokušaju spriječila bilo kakav nezakoniti prelazak državne granice, odnosno nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku”, ističu u PU karlovačkoj.

Bosansko-hercegovački mediji pišu da je dvjestotinjak migranata pokušalo preći državnu granicu na graničnom prijelazu Maljevac u Velikoj Kladuši, ali da su iza podneva napustili ovu lokaciju i uz pratnju policije vratili se u kamp Trnovi gdje su smješteni, pri čemu nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Ovo je bio treći pokušaj migranata koji borave u Velikoj Kladuši da pješice preko međunarodnog graničnog prijelaza uđu na teritorij Hrvatske, no svaki put ih je u tome spriječila policija.

Komentiraj