Policija u Bosni i Hercegovini identificirala je, uz pomoć državne Obavještajno-sigornosne agencije (OSA), kriminalnu skupinu koja je u ranije ovog mjeseca izvršila najmanje dvije spektakularne pljačke u trgovinskim centrima u različitim dijelovima te zemlje i za sada su uhićena trojica njenih pripadnika, potvrdili su u utorak iz MUP-a Federacije BiH.

U racijama provedenim u protekla 24 sata na području Sarajeva pretraženo je šest stanova, u kojima je pronađena veća količina oružja, uključujući strojnice, kao i policijske odore, pancirni prsluci, rotacijska svjetala za vozila, ukradene registarske pločice te drugi predmeti koji su korišteni tijekom pljački.

Trojica uhićenih kod kojih su pronađene ove stvari terete se za pripadnost organiziranoj kriminalnoj skupini koja je opljačkala trgovinske centre “Bingo” u Bugojnu te u Hadžićima kod Sarajeva.

Prema dostupnim podacima pritom je opljačkano najmanje 170 tisuća konvertibilnih maraka (oko 87 tisuća eura).

Iz snimki nadzornih kamera i izjava svjedoka bilo je razvidno kako su pljačkaši činili dobro uigrani tim koji je djelovao kao u filmovima.

U trgovinske bi centre upadali u policijskim odorama naoružani dugim cijevima pri čemu bi im prva meta bili zaštitari.

To su radili vikendom i pred kraj radnog vremena, kada je bio najveći promet.

Nakon bijega s poprišta zločina napuštali bi i zapalili vozilo kojega su koristili pri pljački.

Komentiraj

FOTO:hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.