BiH: Potpisani ugovori o stipendijama za hrvatske studente

Petar Glebov/PIXSELL

Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Milas i hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio u utorak su u Sarajevu studentima iz BiH, pripadnicima hrvatskog naroda, uručili ugovore o stipendijama kojima Hrvatska pomaže njihovom školovanju.

Ugovore je preuzelo 55 studenata, pretežito s područja središnje Bosne a tijekom dana ugovore su u generalnom konzulatu u Mostaru potpisali i stipendisti s područja Hercegovine.

Na temelju javnog natječaja stipendije je dobilo 350 studenata s područja BiH u pojedinačnom iznosu od sedam tisuća kuna koji će im biti isplaćivan kroz razdoblje od deset mjeseci.

Stipendije se dodjeljuju pripadnicima hrvatskog naroda u BiH s prebivalištem u toj zemlji koji tamo upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

“Neka vam ovo bude poticaj u daljem obrazovanju”, kazao je u Sarajevu Milas istaknuvši kako se nada da će korisnici nakon uspješnog školovovanja moći naći i posao u BiH i tako si osigurati budućnost u svojoj zemlji.

Komentiraj