BiH otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori

Bosna i Hercegovina u ponedjeljak je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BIH mogu ući zbog poslovnih obveza (pod uvjetom da posjeduju poziv pravne osobe iz BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-COV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska).

Vijeće ministara je informirano da 1. lipnja ove godine prestaje vrijediti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje sa zračne luke u BiH zbog zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti, prenosi Klix.

Također, prošlotjednom odlukom danas se otvaraju aerodromi u BiH. Aerodromi u Sarajevu, Tuzli i Mostaru se otvaraju za međudržavni promet uz poštivanje određenog režima.

Naime, Vijeće ministara je utvrdilo da od danas prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje na aerodrome i polijetanje s aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Komentiraj