BiH neće u kvalifikacije za OI, nemaju novca: “Nije realno očekivati da će nam se igrači odazvati”

Košarkaška reprezentacija BiH neće sudjelovati na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske Igre zbog nedostatka novca i procjene kako se pozivu ne bi odazvali njezini najbolji igrači.

“Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je financijski, a nije realno očekivati da će nam se igrači odazvati”, rekao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš.

Pojasnio je kako je vodstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od natjecanja u pretkvalifikacijama za OI donijelo zajedno sa izbornikom Adisom Bećiragićem. Izbornik je ocijenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući da je to vrijeme kada oni sami imaju pauzu za odmor. Umjesto toga planira se organizirati košarkaški kamp sa proširenom reprezentacijom gdje bi se utvrdilo na koje igrače se može računati u budućnosti. Ponajprije se to odnosi na mlade i još uvijek neafirmirane košarkaše.

Bosni i Hercegovini je uplaćen novac tek nakon su krenuli sa natjecanjem u svojoj skupini na prošlogodišnjem Eurobasketu, koji se održao u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]