Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je kako je ozbiljno shvatio upozorenja da se priprema njegovo ubojstvo ali je istodobno istaknuo kako neće odustati od zalaganja za odlučniju borbu protiv organizirabog kriminala i korupcije, prenijele su u subotu banjolučke “Nezavisne  novine”.

U intervjuu tom listu Mektić je potvrdio kako je prije petnaestak dana dobio informaciju da se na njega priprema atentat. Pojasnio je kako je taj podatak dobio od tri neovisna izvora koje je provjeravala Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) pa su sukladno tome dane odgovarajuće preporuke i poduzete dodatne mjere osiguranja.

Kazao je kako će policijske preporuke uzeti u obzir, no neće dopustiti da to utječe na njegov rad.

“Žalosno je da zbog nepostojanja vladavine prava i pravne države, zbog nepostojanja sustava odgovornosti, prije svega pravosuđa, na takav način organizirani kriminal i mafija postaju ‘pandan’ državi. I kada su u stanju prijetiti meni, s obzirom na moju poziciju, što tek onda trebaju očekivati građani?”, upozorio je Mektić.

Odgovaraući na pitanje tko stoji iza planova za njegovo ubojstvo, kazao je da se to može povezati s krugovima organiziranog kriminala.

“Oni su se do sada osjećali toliko slobodno da su nesmetano obrtali ogromne iznose novca i pribavljali enormnu financijsku i materijalnu korist od toga. Tu njihovu spregu sada ja, na neki način, ugrožavam i oni sada odgovaraju na ovaj način”, kazao je Mektić.

Prijetnje Mektiću policija je prijavila Tužiteljstvu BiH no ministar sigurnosti nije uveren da će njihova istraga dovesti do konkretih rezultata jer generalno nema povjerenja u rad pravosuđa s kojim je već mjesecima “na ratnoj nozi”.

Mektić je opetovano iznosio teške optužbe na rad prije svega državnog tužiteljstva iznoseći tvrdnje kako tamo nema ni sposobnosti niti spremnosti za odlučan obračun s krupnim slučajevima kriminala i korupcije.

“Već sam rekao da nemam u njih povjerenja niti vjerujem da oni znaju i hoće ozbiljnije raditi i to ne samo u mom slučaju”, kazao je Mektić.

Komentiraj