BiH: Kod Sarajeva zbog nasilja uhićeno 17 migranata, svi će biti protjerani

Sedamnaest ilegalnih migranata uhitila je policija u subotu, u okolici Sarajeva te će svi biti protjerani iz BiH zbog sudjelovanja u izgredima i poticanja nasilja ranije tijekom tjedna.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije potvrđeno je, kako su njihovi policajci u suradnji s inspektorima Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH tijekom dana proveli raciju u centru za prihvat migranata u mjestu Blažuj, gdje su ovog tjedna izbili masovni sukobi s policijom.

U tom centru boravi oko tri tisuće ilegalnih migranata, a policija je na temelju podataka prikupljenih tijekom istrage identificirala 17 osoba koje su poticale na izgrede i sudjelovale u nasilju u kojemu su ozlijeđena dvojica policajaca te je uništeno više policijskih vozila.

“Spomenute osobe premještene su u imigracijski centar Službe za poslove sa strancima, nakon čega će nad njima biti provedena kaznena obrada i izrečene mjere protjerivanja u zemlje podrijetla”, stoji u priopćenju. Dodaje se kako su tijekom pretraga pronađeni i predmeti korišteni u napadima na policiju.

Prema iskazima migranata i podacima koje su prikupile policijske snage, sukobi među migrantima u Blažuju, zbog kojih je morala intervenirati policija, izbili su zbog prijepora između onih koji su slijednici sunitske i šiitske struje u islamu.

 

Komentiraj