BiH: Četvoro umrlih, 292 novozaraženih

Četiri osobe su umrle a potvrđena su nova nova 292 slučaja zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini, objavili su mediji u susjednoj zemlji.

U Federaciji BiH testirano je 1567 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 194 slučaja. U Republici Srpskoj su testirali 641 uzorak, a zarazara je potvrđena u 98 slučajeva.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Brasinak Zeljković potvrdio je kako je epidemiološka situacija posljednjih dana lošija nego ranije, ali je ustvrdio kalo je stanje ipak pod nadzorom. “Stanje je stabilno, ali nismo zadovoljni brojkama. S obzirom na ponašanje pojedinaca i dalje ćemo imati ovakvu situaciju”, kazao je Zeljković na konferenciji za novinare.

Dodao je kako najčešći način širenja zaraze ostaju privatne zabave te slučajevi “uvezeni” iz inozemstva, ali i stanje u nekim gospodarskim granama u kojima se ne poštuju epidemiološke mjere.

Od izbijanja epidemije u BiH u toj je zemlji do sada registrirano nešto više od 24.900 slučajeva zaraze, a umrle su 753 osobe.

Komentiraj