BiH: Anesteziolog spolno napastovao pacijenta koji je ležao u komi

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC Republike Srpske dr. Darka Golića zbog spolnog uznemiravanja pacijenta, potvrđeno je u OJT Banja Luka, donosi Dnevni Avaz.

Prema optužnici, Golić jе zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje djece, koji je nakon prometne nesreće u komi ležao u Klinici. Unesrećeni muškarac probudio se nakon nekog vremena iz kome. Prema neslužbenim informacijama, na pacijentu je pronađen DNK optuženog liječnika Golića, na njegovoj posteljini, naočalama te na pelenama za odrasle.

Zlostavljanje se deogodilo 19. siječnja prošle godine negdje između 19 i 22 sata, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta u predjelu lica.

Prema istrazi, Golić se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u Šok sobi UKC RS, dok je ovaj ležao u komi.

Nakon što se probudio, nije se mogao braniti, jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se spriječilo samoozljeđivanje.

Svjedoci su opisali da je pacijent u prisustvu liječnika Golića bio vidno uznemiren i preplašen, Tijekom njegovog boravka u sobi, pacijentu je puls skakao i do 150. Iako još uvijek teško govori, policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastovao dr. Golić, donosi Dnevni avaz.

Komentiraj