Big Mac slavi pedeset godina uz limitirano izdanje kovanice

McDonald's

Big Mac slavi 50 godina, a tim povodom McDonald’s predstavlja MacCoin, limitirano izdanje kovanice za kolekcionare.

Riječ je o “prvoj globalnoj valuti definiranoj prema prehrambenom artiklu”, a obožavatelji diljem svijeta će moći primiti u ruke 02. kolovoza. Kovanice će moći dijeliti, skupljati i zamijeniti za besplatan Big Mac u restoranima 50 zemalja koje sudjeluju u proslavi godišnjice.

Dizajn novčića dolazi u pet jedinstvenih oblika, predstavljajući po jedno desetljeće Big Maca. Svaki dizajn MacCoina povlači elemente iz određenog povijesnog razdoblja, referirajući se na umjetnost, glazbu i pop kulturu na jednoj strani, dok druga strana kovanice slavi jubilarnu godišnjicu. Dizajn je prilagođen na sedam jezika; arapski, engleski, francuski, indonezijski, mandarinski, portugalski i španjolski te predstavlja mnoge zemlje sudionice.

Legendarni burger je izumio Jim Delligatti stojeći za grillom u restoranu u Uniontownu u Pennsylvaniji, na umu mu je bila samo želja kako da usreći svoje lokalne goste. Dana 02. kolovoza proslavio bi svoj stoti rođendan. Istaknimo kako je ovaj prehrambeni proizvod inspirirao i ‘The Economist’ da uvede Big Mac Index, ekonomski alat koji uspoređuje kupovnu moć međunarodnih valuta koristeći cijenu Big Maca zemalja u kojima se prodaje.

“Htjeli smo napraviti globalnu proslavu jedinstvenu poput samog burgera. MacCoin nadilazi valute kako bi odao počast našem legendarnom burgeru i omogućio našim gostima diljem svijeta da uživaju“, rekao je Steve Easterbrook, predsjednik i CEO McDonald’sa

“Baš kao i u svijetu, Big Mac i u Hrvatskoj zaslužuje kultni status i jedan je od naših najtraženijih proizvoda. Dosad je prodano više od 28 milijuna Big Mac burgera pa nam je posebno drago što sad imamo priliku počastiti svoje goste burgerom na naš račun i tako zajedno proslaviti prvih 50 godina Big Maca“, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.

Komentiraj