Biden imenovao svog savjetnika Rona Klaina budućim šefom kabineta Bijele kuće

Joe Biden izabrao je iskusnog demokrata Rona Klaina za dužnost budućeg predstojnika ureda Bijele kuće, naveo je izabrani američki predsjednik u priopćenju koje u četvrtak prenose mediji.

“Dugo i raznoliko iskustvo Rona Klaina i njegova sposobnost da radi s ljudima svih političkih stajališta su ono što trebam u osobi šefa kabineta Bijele kuće u vremenu kada proživljavamo krizu i radimo na zajedništvu naše zemlje”, izjavio je Biden.

“Ron mi je bio neprocjenjivo važan tijekom brojnih godina zajedničkog rada”, dodao je Biden o Klainu koji je bio njegov prvi šef kabineta kada je bio potpredsjednik od 2009. godine.

Klain (59), je radio s Bidenom kada je bio predsjednik Senatskog odbora za pravosuđe U administraciji demokratskog predsjednika Baracka Obamee Ron Klain koordinirao je odgovor Bijele kuće na krizu ebole 2014. godine i Obama ga je tada prozvao “Ebola carem”.

U istom priopćenju koje je objavila Bidenova ekipa za tranziciju, Klain je dodao da je “životna čast” biti imenovan na tu funkciju.

Dodao je da će “okupiti raznoliku i darovitu ekipu u Bijeloj kući za rad na “ambiciozom programu promjena i pokušati prevladati podjele naše zemlje”.

Predsjednik Donald Trump je 3. studenoga izgubio izbore prema svim projekcijama glavnih američkih medija, ali još odbija priznati poraz i vodi pravnu bitku za poništenje izbornih rezultata.

Bidenovu odluku pohvalili su demokrati, a Elizabeth Warren nazvala je to super izborom” jer Ron Klain “razumije razmjere sanitarne i gospodarske krize i posjeduje iskustvo za vođenje sljedeće administracije”.

Komentiraj