“Biciklom na posao”: Sindikat biciklista najavio kampanju

FaH

Udruga Sindikat biciklista najavila je u ponedjeljak prvu hrvatsku biciklističku kampanju “Biciklom na posao” koja će trajati od 9. svibnja do 2. lipnja, a cilj joj je promicanje odabira bicikla kao jeftinijeg i ekološki odgovornijeg sredstva za putovanje na posao.

“Ova nacionalna biciklistička kampanja dio je velikog europskog projekta, a cilj joj je energetska učinkovitost i zaštita okoliša te poboljšanje uvjeta za bicikle kao prevozna sredstva”, rekao je Marko Stančec iz Sindikata biciklista na konferenciji za novinare.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić te zaštite okoliša Slaven Dobrović uputili su poziv hrvatskim tvrtkama i organizacijama da potiču svoje zaposlenike na korištenje bicikla za dolazak na posao.

Panenić je pozvao čelne ljude gradova i općina da izgrade infrastrukturu za prometovanje biciklom.

“Ovo je grana gdje se na jedan uloženi euro može dobiti od tri do 12 eura povrata, a sve bi to unaprijedilo i sezonu turizma u Hrvatskoj”, uvjeren je ministar gospodarstva.

Nakon što je predstavnik danskog Veleposlanstva u RH Tomislav Gugo kazao kako je Danska poznata i po tome što ministri idu biciklom na posao te kako je pred parlamentom više bicikala nego automobila, i ministar Panenić je ustvrdio kako i hrvatski minstri imaju uvjete za takav način dolaska na posao.

Ministar Slaven Dobrović pohvalio se pak kako je njegova obitelj vlasnik čak sedam bicikala. Osobno je, međutim, imao nezgodu zbog neprilagođenih biciklističkih staza te je stoga apelirao na utvrđivanje biciklističkih koridora.

Sindikat bicilista pozvao je sve zainteresirane da im se pridruže putem računala na www.biciklomnaposao.hr ili pak preuzmu mobilnu aplikaciju “Love to Ride”.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]