Biciklizam je popularan i u zimskim mjesecima

Autor:

FOTO: ©Fahrrad Wien

Biciklizam u glavnom gradu Austrije je svake godine sve popularniji. Zahvaljujući angažmanu gradskih komunalnih poduzeća bečki biciklisti u zimskim mjesecima ne moraju svaki dan sa strepnjom provjeravati vremensku prognozu.

Bečke su biciklističke staze i zimi vrlo prometne. Na Opernrigu prošle je godine u prosincu u jednom danu zabilježeno 2 307 biciklista, što je u usporedbi s istim mjesecom prije pet godina 800 biciklista više. Brojač na Argentinienstraße u usporedbi s 2012. godinom zabilježio je pak povećanje broja biciklista od 50 posto.

Razlog zašto se svaki četvrti od deset bečkih biciklista odlučuje za zimsku vožnju dobra je očišćenost staza od snijega i leda. Bečka zimska služba uklanjanju snijega s biciklističkih staza pristupa jednako kao i s ostalih prometnica, najprije se čiste glavni prometni pravci, a zatim sporedni. Takozvana “osnovna zimska biciklistička staza“ u Beču dugačka je 280 km i prva se čisti. Zbog toga je 20 posto od ukupno 1 379 kilometara bečkih biciklističkih staza pogodno za vožnju u zimskim uvjetima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.