BEZOBZIRNOST: Nakon eksplozija u Kini zbog varanja uhićena tinejdžerica

fah

Uhićena je kineska tinejdžerica, osumnjičena da je dobila tisuće eura donacija od korisnika interneta nakon što je lažirala izjavu da joj je otac poginuo u eksplozijama u Tianjinu, objavila je policija u nedjelju.

Tinejdžerica je prvo napisala na društvenoj mreži Sina Weibo da se njezina oca smatra nestalim nakon dvije smrtonosne eksplozije do kojih je došlo u srijedu navečer u lučkom gradu Tianjinu, na istoku Kine.

Nakon prve poruke, broj pratitelja djevojčice udeseterostručio se, objasnila je na svojoj internet stranici policija Fangchengganga, lokaliteta gdje je uhićena u južnoj pokrajini Guangxi.

Potom je, po istom izvoru, objavila drugu poruku u kojoj je napisala da je njezin otac poginuo u eksplozijama što je navelo više od 3000 korisnika da joj donira više od 12.600 eura putem Weiboa.

Društvena mreža nedavno je postavila funkciju “nagrada” koja omogućava korisnicima da uplate sredstva drugim korisnicima.

Djevojčica nije uspjela potrošiti novac jer je njezin račun zamrznuo Weibo, upozoren od sumnjičavih korisnika.

U katastrofi u Tianjinu poginulo je 112 osoba a još je više stotina ozlijeđenih te prijeti opasnost od zagađenja zbog opasnih proizvoda koji su se nalazi na licu mjesta.

Komentiraj