‘BEZ VEĆIH PROBLEMA’: U novom dijelu KB-a Merkur opet pukla cijev

Goran Jakus/PIXSELL

U Kliničkoj bolnici Merkur došlo je do novog puknuća cijevi, također pred kirurškom salom. Kako neslužbeno iz bolnice doznaje Jutarnji list, cijev je pukla tijekom noći zbog čega su neke jučerašnje operacije bile odgođene.

Mario Starešinić, ravnatelj bolnice, potvrdio je kako su imali novi incident s puknutom cijevi, ali da većih problema nije bilo.

‘Jučer u 3 sata i 8 minuta pukla je cijev u novom dijelu KB-a Merkur. Cijev je pukla u propusniku ispred novouređene 4. kirurške sale. Navedena sala koristi se za elektivne zahvate i u tom trenutku nije bila u funkciji. Navedeno puknuće sanirano je u jutarnjim satima. U sanaciju je bio uključen izvid Tima za kontrolu bolničkih infekcija, a upoznata je i Jedinica za kvalitetu’, kazao je Starešinić za Jutarnji te dodao kako se nakon sanacije u kirurškoj sali nastavio normalan rad. Također je istaknuo kako je Merkur veliki sustav te da nije tajna da postoje problemi kao i u drugim bolnicama.

Zaposlenici bolnice optužuju Upravu kako su se nakon objave u Jutarnjem listu, nekorektno postavili prema članovima transplantacijskog tima.

‘Ono što se dogodilo bio je mobing. Svi sudionici noćne transplantacije doslovno su privedeni u Upravu gdje ih je na stolu dočekao Ugovor o radu i od njih se tražilo da kažu ime osobe koja je poslala fotografije u Jutarnji list jer će u suprotnom dobiti otkaz’, kazao je izvor iz Merkura za Jutarnji.

‘Istina je da smo 5. i 6. listopada obavili razgovore sa sudionicima događaja vezano uz napise u vašim novinama s obzirom na to da u svakoj situaciji kao što je bila ona koja se dogodila 3. listopada tražimo očitovanje svojih zaposlenika’, rekao je ravnatelj Starešinić te dodao kako su provodili analizu događaja i da su se ponijeli profesionalno prema svakom zaposleniku .

Komentiraj