Izbor Donalda Trumpa je omogućio Sjedinjenim Državama da ne postanu socijalistička zemlja, rekao je u četvrtak američki milijarder i burzovni ulagač Carl Icahn, kojeg je novi predsjednik imenovao savjetnikom za regulatornu reformu.

“Da on nije izabran i da je ono što je prethodilo trajalo još četiri godine, kretali bismo se prema socijalizmu, koji po mom mišljenju ne funkcionira. Činjenica da je izabran je jako pozitivna i on jako dobro obavlja posao”, rekao je Icahn u razgovoru za financijski tv kanal CNBC.

Icahn (80)  je jedan od najistaknutijih ulagača na Wall Streetu.

“Nemam specifičan zadatak”, rekao je na pitanje o točnom dosegu njegove nove funkcije specijalnog savjetnika za regulatornu reformu.

“Savjetovat ću Donalda, kao što sam to činio ranije”, rekao je.

Njegovo imenovanje u srijedu je protumačeno kao znak da će Donald Trump, koji se i sam obogatio na nekretninama, voditi politiku sveopćeg dereguliranja.

U četvrtak je ekološka organizacija Prijatelji Zemlje istaknula da je Trump izabrao još jednog milijardera koji će se nastaviti bogatiti na trošak Amerikanaca, te da su ga njegovi interesi u industriji fosilnih goriva trebali diskvalificirati iz bilo kakve uloge o kontroli zaštite javnog zdravlja i okoliša.

Icahn je podržavao Trumpa od samog početka predsjedničke kampanje.

Komentiraj