BEZ POZIVA: Za obnovu vukovarskog Vodotornja donirano više od milijun kuna

Grgur Zucko/pixell

Za projekt “Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva” dosad su tvrtke i pojedinci donirali 1,02 milijuna kuna, u što nisu uključena sredstva koja su prikupljena zahvaljujući pozivima na donatorski telefon 060 9084.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak u priopćenju navodi kako se imena svih donatora, fizičkih i pravnih osoba, te medijskih pokrovitelja nalaze se na web stranici www.vukovar.hr, a naći će se i na posebnom mjestu Vukovarskog Vodotornja nakon obnove.

“Prema trenutačnoj situaciji i pregledu imena i mjesta donatora potpuno je ispunjena ideja o hrvatskom zajedništvu i osnovna misao vodilja u Gradu Vukovaru kod donošenja odluke o pokretanju projekta. Donatori ‘Vukovarskog vodotornja-simbola hrvatskog zajedništva’ su iz svih segmenata hrvatskog društva i ponajviše ljudi velikog srca iz svih hrvatskih krajeva, ali i svijeta. Po našim saznanjima postoje umirovljenici koji svakog mjeseca od kako je krenuo projekt, nakon što prime svoju mirovinu, uplaćuju određeni iznos na poseban račun. To nas ohrabruje i drži uvjerenja kako ćemo uspjeti u hrvatskom zajedništvu”, poručuje Penava.

Ističe kako postoje i mnoge najave uplata značajnih sredstava pojedinaca, društava, sportskih klubova, gospodarstvenika u domovini i dijaspori. Donatorske večeri posvećene Vukovaru i projektu obnove Vodotornja najavljene su u Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Njemačkoj, Švicarskoj, itd.

“Raduju nas najave značajnih sredstava velikih hrvatskih tvrtki čija vodstva i 25 godina poslije pamte žrtvu Vukovara za domovinu Hrvatsku, Vukovar poštuju kao mjesto posebnog pijeteta i žele biti dijelom hrvatskog zajedništva”, zaključuje Penava u priopćenju.

Komentiraj