hina

Bez postupka protiv Grabar-Kitarović, Krstičevića, Medveda i Obuljen

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, kao ni protiv ministara Damira Krstičevića, Tome Medveda i Nine Obuljen-Koržinek.

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Grabar-Kitarović jer nije moglo utvrditi je li uistinu ljetovala na Visu i tko joj je podmirio troškove smještaja u vili Silente.

Izvjestiteljica u tom slučaju Tatjana Vučetić rekla je kako je u prijavi navedeno da je Grabar-Kitarović boravila na jahti i u vili Silente kod poduzetnika Hrvatka Šimunića.

Iako je Povjerenstvo zatražilo podatke o tome od vile Silente i MUP-a, nisu ih dobili. MUP nije dostavio podatke uz obrazloženje da se radi o tajnim podacima jer je predsjednica Republike štićena osoba prve kategorije.

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak ni protiv potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića jer nije utvrđeno da je utjecao na imenovanje Gordana Kolaka za predsjednika Uprave trgovačkog društva Dalekovod-proizvodnja.

Također, postupak nije pokrenut ni protiv ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u povodu zapošljavanja njegova sina u trgovačkom društvu AKD obzirom da nije utvrđeno da je Ministarstvo branitelja u poslovnom odnosu s tim trgovačkim društvom niti da je Medved utjecao na zapošljavanje svoga sina.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak niti protiv ministrice kulture Nine Obuljen-Koržinek zbog imenovanja v.d. ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma Gabrijele Krmpotić-Kos.

Naime, Povjerenstvo nije utvrdilo interesnu povezanost između Obuljen-Koržinek i Krmpotić-Kos, a prijedlog za njezino imenovanje dao je gradonačelnik Opatije, dok je Ministarstvo kulture to samo prihvatilo.

Komentiraj