BEZ MILOSTI UEFA kaznila HNS zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Španjolske!

Autor:

15.06.2024., Olimpijski stadion, Berlin, Njemacka - Europsko prvenstvo 2024., skupina B, 1. kolo, Spanjolska - Hrvatska. navijaci Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Disciplinsko tijelo UEFA-e donijelo je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja dijela navijača na utakmici 1. kola skupine B UEFA Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja, objavio je HNS.

Nakon disciplinske prijave, HNS se očitovao o navedenim incidentima, a disciplinsko tijelo Uefe na današnjoj je sjednici donijelo odluku o visokoj novčanoj kazni. HNS je kažnjen sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura.

Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku.

HNS i ovim putem zahvaljujem rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na besprijekornoj podršci na Euru i navijanju bez bilo kojeg oblika rasizma ili diskriminacije. Ovim putem molimo navijače da se suzdrže od bacanja predmeta te paljenja baklji u narednim utakmicama kako sjajna atmosfera ne bi bila zasjenjena ovakvim kaznama, stoji u priopćenju HNS-a.

PUTUJU U HAMBURG Plenković i niz ministara bodrit će Vatrene na utakmici s Albanijom

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.