Bez hrvatskih sudaca u prvim susretima prvog kola kvalifikacija Lige prvaka i Konferencijske lige

UEFA je odredila sudačke ekipe za prve utakmice 1. kola kvalifikacija Lige prvaka i Konferencijske lige koje se igraju sljedećeg tjedna. U Ligi prvaka ukupno je na rasporedu 16 utakmica koje se igraju u utorak i srijedu, 6. i 7. srpnja, a jedna od njih je i ona između Dinama i islandskog Valura koja počinje u srijedu od 20 sati na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Taj dvoboj pripao je 32-godišnjem kosovskom sucu Gencu Nuzi kojem će asistirati sunarodnjaci Fatlum Berisha i Bujar Selimaj dok će četvrti sudac biti Dardan Çaka. VAR u ovoj fazi natjecanja još uvijek nije u upotrebi. Nuza je rođen u Prištini, a FIFA sudac je od 2017. godine te će mu ovo biti debi u Ligi prvaka. U kosovskom prvenstvu i kupu dosad je dijelio pravdu na 151 utakmici, a ističu se tri finala tamošnjeg kupa dok je na europskoj sceni u tri navrata sudio utakmice kvalifikacija Europske lige.

Utorak i četvrtak, 6. i 8. srpnja, su rezervirani za 33 prve utakmice 1. kola kvalifikacija Konferencijske lige u kojima nema hrvatskog predstavnika. Osijek, Rijeka i Hajduk se u natjecanje uključuju tek od 2. kola kvalifikacija.

Krovna europska nogometna organizacija ovom prilikom na nijednom od predstojećih susreta kvalifikacija Lige prvaka i Konferencijske lige nije angažirala hrvatske nogometne suce.

Hrvatski nogometni suci i dalje bez ozbiljne prilike za dokazivanjem na kontinentalnoj razini

Komentiraj