BEZ DOGOVORA O POVIŠICAMA: Novi pregovori u petak, sindikati planiraju štrajk

Pregovarački odbori Vlade i zdravstvenih sindikata danas su se sastali u Ministartvu zdravstva kako bi započeli pregovore o povećanju plaća u zdravstvu, a na sastanku je dogovoreno da će se novi pregovori održati ovoga petka.

Nakon sastanka, ministar financija Zdravko Marić rekao je kako je za petak zakazan novi sastanak. “Ponovno formalno trebamo imenovati pregovarački odbor, razgovori se nastavljaju, u petak je novi sastanak. Prostora za razgovor ima”, rekao je Marić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kazao je kako su na sastanku definirane teme o kojima će se razgovarati. “Otvorili smo početak novih pregovora. Sindikati su rekli da njihovi zahtjevi ostaju nepromijenjeni… Očekujemo da ćemo naći zajednički jezik”, rekao je Aladrović.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, pak, nakon sastanka je rekao da se ide ispočetka. “U petak nastavljamo pregovarati i vjerujem da ćemo sve urediti do 31. listopada. Hvala sindikatima za razumijevanje i korektnost. Ovo je jedam ‘timeout’, vjerujem da će sve biti u redu i da će u konačnici zdravstveni djelatnici dobiti veće plaće, da ih zadržimo u Hrvatskoj”, rekao je Kujundžić.

Ankica Prašnjak, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, kazala je kako sindikati planiraju štrajk jer smatraju da odgađanje ne vodi nikamo. “Moramo se organizirati. Proučujem građanima da očekuju veće liste čekanja. Za petak je dogovoren novi sastanak, vidjet ćemo tko je pregovarački tim. Dotad sazivamo naše ljude i organiziramo se da vidimo kad ćemo krenuti, na koji način i kojom snagom”, rekla je novinarima nakon sastanka.

KUJUNDŽIĆ: “Sindikati su maksimalno korektni i skromni”

Komentiraj