HINA/ Denis CERIĆ

Beus Richembergh žestoko kritizirao Milanovića

Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh u srijedu je na svom Facebook profilu komentirao sinoćnje gostovanje bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na Novoj TV- Milanović je, između ostalog kazao kako ne planira ići u predskjedničku utrku. “Utjecaj, ugled, snaga, ako ljude moraš uvjeravati da si jak, to je kao da ljude moraš uvjeravati da si dama. Ja o sebi ne mogu govoriti. O tome tko sam bio govorit će vrijeme. Već govori”, rekao je Milanović.

Objavu Beusa Richembergha prenosimo Vam u cijelosti:

“Odgledao Bagin razgovor s Milanovićem. Razumijem one kojima nedostaje na političkoj sceni netko tko ima takav gard i pristup, osobito u okolnostima koje generiraju oni koji danas vode državu. Ponajprije razumijem socijaldemokrate koji su nesretni zbog izostanka uspjeha vlastite stranke. Ali meni to nije to. Meni je to daleko ispod očekivanja. Fraza da ‘treba čuvati vlastiti interes a ne slušati Bruxelles’, koju Milanović sada koristi kao svoj credo, zapravo je floskula bez sadržaja jer pokriva uglavnom nečinjenje, očuvanje status quoa, izostanak vlastite odgovornosti ili opću kritiku vlasti. Izvorno je generirana među konzervativcima ali su je jednako zdušno prihvatili i rabe svi opozicionari bez ideje i kreativnosti, uključujući i šoviniste i anarhiste. Posebno je to važna poštapalica onih koji su držali figu u džepu kad se vodio pregovarački proces s EU i kojima nikad nije ni bilo na pameti da se europske stečevine i standardi implementiraju u hrvatsku praksu i koji su i danas vlast. Ali ona je i znak podilaženja onima koji ne razumiju i nije ih ni briga. Rezultat toga licemjerja je naš sunovrat u demokraturu, primitivizam i korupciju na začelju EU kolone.

Milanoviću, obzirom na naše ranije iskustvo s njim, sigurno nije mjesto među takvim političarima i žao mi je što se ne uspijeva izdignuti iznad svoje povremene (auto)destruktivne potrebe da upropasti ono što je dobro učinio. On još uvijek nije stekao mudrost državnika i shvatio pogreške koje su dovele do pobjede desnice u Hrvatskoj. On naprosto nije prototip političara koji bi uspješno obavljao funkciju predsjednika države prema ustavnim ovlastima koje su toj dužnosti dodijeljene. Štoviše, mislim da bi samo generirao nove konflikte i da ne bi producirao bolja rješenja.

Dakle, mislim da Milanović doista nije netko na koga treba staviti karte u potrazi za novim i boljim predsjednikom Republike. On ne može privući većinu glasova birača. Ako krene u tu političku avanturu kao nezavisni kandidat, ne samo da će onemogućiti opoziciju da se okupi oko boljega i uspješnijega kandidata od aktualne predsjednice, nego će omogućiti da Kolinda Grabar Kitarović osvoji još jedan mandat”, napisao je Beus Richembergh na Facebooku.

https://www.facebook.com/goran.beusrichembergh/posts/10210862664303862

Komentiraj