Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh u srijedu je preko Facebooka komentirao sinoćnje događaje u vrhu HNS-a, ostavku Ivana Vrdoljaka na mjesto predsjednika stranke, te poručio da stranka ostaje jedinstvena.

Objavu HNS-ovca prenosimo Vam u cijelosti:

“Hvala svima koji nisu podlegli pritisku crnih slutnji i koji su vjerovali u principijelnost i čestitost vodstva HNS-a. Isprike svima koji su sa zebnjom i nervozom trpjeli nagađanja i s olakšanjem dočekali provjerene vijesti.

Bila je to na prvi pogled i u izvedbi teška ali jedina zdravorazumska odluka, donesena nakon otvorene i argumentirane rasprave koja je pokazala najviši stupanj političke zrelosti, odgovornosti i demokratičnosti Predsjedništva i Kluba zastupnika HNS-a. Ponosan sam što se HNS othrvao snažnom i zavodljivom sirenskome zovu da se za slast i mast vlasti odrekne svojih temeljnih principa na kojima je 27 godina, često prezren i podcjenjivan ali uvijek dosljedan, gradio i čuvao vrijednosti građanskoga liberalnog centra. Nismo podlegli lažnoj mesijanskoj ulozi spasitelja kao neki drugi čiji se eksperimenti skupo plaćaju već dvije godine, niti pristajemo na populističke prečace koji ridikuliziraju politiku i stvaraju atmosferu nesigurnosti i očaja u društvu.

Stranka ostaje jedinstvena u nastojanju da ideju slobode čuva i pronosi kroz hrvatski politički život, ma kako agresivni i uporni bili nasrtaji političkih suparnika koji bi nas popili u čaši vode.

Rasplet događaja u prvi plan sada stavlja Anku Mrak Taritaš kao osobu koja je pozvana da preuzme vođenje HNS-a u najosjetljivijem i najzahtjevnijem času za stranku, kao novu lidericu građanskog centra.

Nema nikakve sumnje da nas vrlo skoro očekuju još jedni izvanredni parlamentarni izbori. HDZ će blitzkriegom nastojati osvojiti još veći utjecaj i apsolutnu političku dominaciju desnice. Na tim će izborima HNS opet i iznova braniti vrijednosti liberalne demokracije i prostor ljudskih i građanskih sloboda.

Svim vrijednim, marnim i ponosnim članicama i članovima HNS-a ali i drugih liberalnih stranaka, prije svega IDS-a i stranke Pametno, poručujem da nastavimo tamo gdje smo stali na netom završenim lokalnim izborima, kolegicama i kolegama iz SDP-a i drugih lijevih stranaka da s najvišom razinom savjesnosti i kooperativnosti shvate svoj dio odgovornosti, a svim građanima kojima je stalo do demokratskih vrijednosti i prosperiteta Hrvatske da podrže naša nastojanja te da u parlament izaberu one kojih se neće morati stidjeti!”, napisao je na Facebooku.

Hvala svima koji nisu podlegli pritisku crnih slutnji i koji su vjerovali u principijelnost i čestitost vodstva HNS-a….

Posted by Goran Beus Richembergh on 6. lipnja 2017

Komentiraj