HINA/ Denis CERIĆ

BEUS RICHEMBERGH ‘Sve što je Karamarko želio – Plenković ostvaruje’

Bivši član HNS-a Goran Beus Richembergh preko svog je Facebook profila u srijedu kritizirao premijera Andreja Plenkovića, poručujući da ostvaruje sve ono što je želio bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Objavu Beusa Richembergha naslovljenu ‘I poslije Karamarka – Karamarko’ prenosimo Vam u cijelosti:

“Lani u ovo vrijeme vlada Tihomira Oreškovića neslavno je okočala svoj kratki vijek, a Hrvatski sabor se pod velikim pritiskom javnosti sam raspustio. Mnogi su povjerovali da su time zaustavljeni Tomislav Karamarko i krajnja desnica u svom političkom pohodu na Hrvatsku. Nominalno ga je na čelu HDZ-a zamijenio Andrej Plenković, za koga su mnogi držali da predstavlja i zastupa bitno različitu, demokratsku i uljuđenu politiku.

A gdje smo danas? Nije li na djelu i dalje Karamarkov koncept? Sve ono za što se on zalagao danas je politička stvarnost. INA je i dalje u rukama MOL-a, ploča u Jasenovcu je na istom mjestu, neprofitni mediji su dokrajčeni, kurikularna reforma je zaustavljena, represija zbog verbalnog delikta je u punom zamahu (‘kući će moći misliti što god tko želi ali u javnosti će morati poštivati…’), Karamarkov recept o preslagivanju vlade s HNS-om bez izbora je uspješno implementiran čime je legalizirana politička korupcija na najvišoj razini, odnosi sa susjedima su dodatno zaoštreni, zakon o abortusu se po nalogu Ustavnoga suda mora iznova pisati, odnos prema Titu i antifašizmu je i dalje najvažnija tema, a zagovornici filoustaštva i Karamarkovi suradnici su najvažniji politički faktor i arbitri u sastavljanju vladajuće većine u glavnome hrvatskom gradu u kojemu nikad nisu imali više od 10% glasača.

Tomislavu Karamarku zapravo treba čestitati. Sve što je htio i naumio, s Andrejem Plenkovićem se ostvaruje”, napisao je bivši HNS-ovac.

https://www.facebook.com/goran.beusrichembergh/posts/10209526240774109

Komentiraj