Saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh u petak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao aktualne političke događaje u Hrvatskoj.

Sigurnosno-obavještajna agencija u svom je posebno pripremljenom izvješću upzorila da je visokorizično što lex Agrokor nije implementiran u zemljama u kojima koncern Agrokor posluje, te da postoje značajan rizik i opasnost od velikog broja domaćih i međunarodnih tužbi zbog kojih prijeti opasnost od gubitaka u koncernu.

“Ovo što donosi izvješće nije ništa spektakularno, mi to govorimo javno još od ožujka. Jasno je da su rizici višestruki. Podatak da SOA prati Agrokor tek od travnja… Gdje smo bili do sada? Kako je moguće da nas sigurnosno-obavještajni sustav ne prati stanje u najvećim gospodarskim sustavima u državi. Jer ako je situacija bila svima nama dovoljno velika opasnost da govorimo da se može urušiti cijeli gospodarski sustav… Vidimo da Vlada ovisi o tome. Agrokor ugrožava i politički sustav”, komentirao je Beus Richembergh.

“Onaj koji je najtraženiji ugodno spava u Londonu i piše nam razglednice. Nije mi drago ni što je predsjednica rekla da se o svemu informirala tek iz medija i da je brifing o svemu dobila od potpredsjednice Vlade Martine Dalić tek pred odlazak u Rusiju”, rekao je Beus Richambergh te dodao da su to sve znakovi da sustav ne funkcionira.

Komentirao je i izjavu Vladimira Šeksa, koji je u četvtak rekao da će ‘DORH morati istražiti sumnje vezane uz izvanrednu upravu i poslovanje s Knightheadom’. Beus Richembergh kaže da ta izjava pokazuje da je Šeks ‘mastermind’ našeg sustava.

“On unaprijed zna što će sve DORH ispitati. Ali ono što DORH neće istražiti, to je politička sprega Agrokora i generacija vodstava HDZ-a od 90-ih pa do danas. To je ono čega se HDZ najviše bojao”, kaže zastupnik GLAS-a te dodaje da HDZ-u nije u interesu da se prošlost stranke prikaže u drugoj dimenziji, u kojoj će se vidjeti ‘koji su razmjeri koliko je politika utjecala na stvaranje mastodonta kakav je Agrokor’. “Zato su pod svaku cijenu htjeli ugasiti Istražno povjerenstvo. Ali DORH nikad nije istraživao te sprege”, zaključio je Beus Richembergh.

Komentiraj