Betoniranje privatne plaže: Lučka kapetanija poslala inspekciju u Kožino, tamo je navodno i vila Luke Modrića

Zadarska Lučka kapetanija uputila je u srijedu inspekciju u naselje Kožino nakon dojave portala morski.hr da se tamo betonira plaža.

Spomenuti portal objavio je ranije u srijedu da je riječ o atraktivnom naselju uz more gdje se navodno nalazi i vila kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića. Portal je dobio fotografije koje pokazuju betoniranje na pomorskom dobru, a prema iskazima građana – nema zakonom propisane table, na kojoj moraju pisati svi podaci o radovima.

Iz betonare, čije je vozilo transportiralo i iskrcavalo beton na pomorsko dobro, za morski.hr rekli su da su oni samo prijevoznici i da nemaju pojma tko je investitor. “Možemo mi, može komunalno redarstvo, a može građevinska inspekcija. Ali mi ne možemo narediti nikome da vrati sve u prvobitno stanje”, rekao je voditelj Odjela za inspekcijske poslove pri Lučkoj kapetaniji Zadar Boris Medić. Na pitanje hoće li izaći na teren, odgovorio je: “Je li ugrožena sigurnost plovidbe? Ako nije, onda…”. Ivona Župan iz Državnog inspektorata kazala je, pak, da je situacija u nadležnosti Lučke kapetanije, i dodala da će i oni izaći na teren.

No, lučki kapetan Alen Rukavina potvrdio je za Zadarski.hr da je u Kožino poslana inspekcija Lučke kapetanije Zadar kako bi se utvrdilo o čemu se radi. “Nakon što izvidimo stanje na terenu, počet ćemo s utvrđivanjem činjenica. Ukoliko budu povrijeđene ikakve odredbe ijednog zakona nad kojim smo mi nadležni, poduzet ćemo korake u skladu s našom nadležnosti. Za to će nam trebati nekoliko dana, a konačan službeni odgovor dat će Ministarstvo mora”, rekao je Rukavina za Zadarski.

Komentiraj