Damir Spehar/PIXSELL

BESPOVRATNA SREDSTVA: Maras najavljuje novi natječaj za potpore hotelijerima

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras u četvrtak je najavio raspisivanje novog natječaja za hotelijere i poduzetnike u turizmu za podizanje kvalitete postojećih ili izgradnju novih smještajnih kapaciteta.

Obilazeći radove na izgradnji novog hotela u centru Varaždinu, koji je dijelom financiran sredstvima Europske unije, a preko natječaja Ministarstva poduzetništva i obrtništva, Maras je izjavio kako će se kroz novi natječaj dodijeliti 304 milijuna kuna.

 

  • Za projekt izgradnje hotela u Varaždinu Ministarstvo je, kroz natječaj, odobrilo bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od 12 milijuna kuna od 32 milijuna ukupne investicije.

 

 

Natječaj bi trebao biti objavljen za dva tjedna, a riječ je o bespovratnom novcu za projekte podizanja kvalitete postojećih ili izgradnju novih smještajnih kapaciteta.

“Hotelijeri će moći ili dizati kvalitetu svoje usluge, znači rang više i više zvjezdica u svojem hotelu ili smještajnim jedinicama ili će moći, kao u Varaždinu, raditi potpuno novi hotel. Potpore će biti do deset milijuna kuna bespovratno po projektu”, kazao je Maras.

Za projekt izgradnje hotela u Varaždinu Ministarstvo je, kroz natječaj, odobrilo bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od 12 milijuna kuna od 32 milijuna ukupne investicije.

Budući da je ovaj projekt dobrim dijelom financiran sredstvima Europske unije, on je dobar primjer za poduzetnike da se osobno uvjere da je moguće imati kvalitetan projekt i realizirati ga uz potporu EU odnosno sredstva koje Hrvatska povlači za male i srednje poduzetnike, rekao je Maras.

Investitor u taj projekt je tvrtka Gastrocom, čiji je direktor Josip Barulek kazao da radovi idu po planu, a otvorenje je predviđeno početkom prosinca u sklopu obilježavanja Dana grada.

Posjet Varaždinu ministar Maras je iskoristio i za obilazak Špancirfesta, a posjetio je i brojne obrtnike koji su iskoristili potpore za participaciju na sajmovima i gospodarskim događanjima.

Komentiraj