Besplatne edukacije u Gradovima prijateljima ženskog poduzetništva iniciraju novootvorene tvrtke i obrte

Virtualni ženski poduzetnički centar

Nakon svakog ciklusa besplatnih edukacija za poduzetnike i sve one koji to žele postati, a u sklopu projekta ‘Grad – prijatelj ženskog poduzetništva’, kojeg drugu godinu za redom provodi nevladina asocijacija Virtualni ženski poduzetnički centar s cijelim nizom sadržaja, projekata i aktivnosti na promicanju poduzetništva, posebice žena, rezultat je iznimno ohrabrujući – najmanje jedna novootvorena tvrtka ili obrt.

Ovog proljeća besplatne edukacije za poduzetnike održavale su se u Vukovaru, Pakracu, Novoj Gradiški i Zaprešiću – Gradovima – prijateljima ženskog poduzetništva, a na kojima je sudjelovalo više od 120 polaznica i polaznika, budućih i sadašnjih vlasnika tvrtki i obrta.

Prenosimo dio priopćenja za medije:

“Početkom ovog proljeća Sandra Grgić iz mjesta Velika u Požeško slavonskoj županiji stigla je u Pakrac kao nezaposlena osoba sudjelovati na besplatnim edukacijama. Nije znala kamo bi usmjerila svoju aktivnosti, no znala je jedno – dio statistike nezaposlenih mladih ljudi u Hrvatskoj nije željela biti. Poslušala je svih šest edukacija koje je provodio od veljače do svibnja u Pakracu tim predavača Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te se i prije završetka ove predavačke sezone u Pakracu, otisnula na realno tržište kao vlasnica obrta SG Moda za krojačke usluge, proizvodnju i modni dizajn.

– Sve što sam slušala na besplatnim edukacijama u Pakracu jako mi je pomoglo za ovo što sam odlučila raditi kao poduzetnica. Od brojnih praktičnih primjera i rješenja za izazove s kojima se poduzetnici suočavaju, do konkretnih stvari koje me tek čekaju, pa ću se znati pripremiti u svom poduzetničkom angažmanu. Uzela sam potporu od države, u Pakracu sam dobila prva edukacijska znanja, te sam otvorila sam svoj obrt jer mi se on činio izglednim rješenjem svih mojih propitivanja o nastavku karijere – opisala je “svježa” poduzetnica Sandra Grgić.

A jednako se osjeća “napunjenih baterija” i Antonija Apanović, koja je poslušala ovog proljeća ciklus besplatnih edukacija u Novoj Gradiški, pripremajući se za izazove tržišta kroz otvaranje vlastitog obrta za proizvodnju slastica.

I u Zaprešiću – gradu prijatelju ženskog poduzetništva također je ovog proljeća bilo jako “živo” na edukacijama. Jer izazova i problema na realnom tržištu nikada ne manjka, pa edukacije poput onih koje u suradnji s ovim gradom već drugu godinu za redom provodi Virtualni ženski poduzetnički centar, uvijek dobro dođu. Među ostalima i “svježoj” poduzetnici Ines Ban – Kolić, vlasnici i direktorici zaprešićke tvrtke Elvitrus d.o.o.

– To je definitivno znanje koje trebam, koje je dobro došlo i koje će mi pomoći u razvoju mojeg poduzetništva, pa se nadam da krećemo i na jesen, uz obilje novih sadržaja koji nam trebaju. Ovo je sjajna inicijativa te se radujem da nastavimo dalje – istaknula je ova zaprešićka poduzetnica.

Pozitivne dojmove besplatnim edukacijama za poduzetnice i poduzetnike, kao i sve one koji će to tek postati s proljetnog dijela predavanja nosi i Goran Petrić, koji također planira otvoriti vlastitu tvrtku.

Više od 150 kilometara da bi nazočila besplatnoj edukaciji u Zaprešiću prešla je poduzetnica Maja Komadina iz Rijeke. Preko medija je čula za projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva te je poželjela doći u Zaprešić i iskusiti što se to nudi. Kako je naglasila – nije se pokajala, a raduje se mogućnosti da se i na jesen pridruži edukacijama, dok iste, optimistično najavljuje, ne zažive i u Rijeci, gradu u kojemu poduzetnički djeluje“, piše u objavi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Komentiraj