Krenula besplatna predavanja i networking ‘Što žene žele?’

Virtualni ženski poduzetnički centar

Virtualni ženski poduzetnički centar u cilju jačanja suradnje među ženama, kao i međusobnog uvažavanja te sa željom pronalaženja načine kako smanjiti (ili još bolje dokinuti) diskriminaciju žena, organizira niz besplatnih predavanja i druženja pod nazivom ‘Što žele žene?’.

Prva predavanja u sklopu projekta održana su u Varaždinu i Čakovcu te su tamošnjim sudionicama donijele cijeli niz korisnih sadržaja i vježbi. U Čakovcu je druženju nazočio veliki broj poduzetnica, ali i žena te mladih djevojaka koje žele upoznati poduzetništvo i njime se jednog dana aktivno baviti.

Seminari se održavaju diljem Hrvatske, do konca 2018. godine u ovom rasporedu:

  • 23. listopada – Rijeka
  • 13. studenoga – Split
  • 14. studenoga – Šibenik
  • 15. studenoga – Dubrovnik
  • 12. prosinca – Vukovar

Ova besplatna predavanja i networking donose zanimljive sadržaje i praktične primjere kako žene mogu unaprijediti položaj u društvu, obitelji, među prijateljima, na poslu, kod drugih žena, a s druge strane očuvati i izgraditi integritet sukladno vremenu i okružju u kojem živimo.

“U posljednje tri godine održali smo više od 800 edukacija koje je pohađalo više od 1 200 sudionica i sudionika diljem Hrvatske na temu kompetencija u poduzetništvu. Kroz njih smo uočili da čak jedna četvrtina žena koje žele biti poduzetnicama ima veliku dozu straha i manjak samopouzdanja, uvjetovan i često izostankom same potpore u obitelji, posebice kod bračnog partnera. Stoga nam je želja ovim ženskim druženjima i predavanjima diljem Lijepe naše do konca ove godine nagnati žene da se uhvate u koštac s temeljnim problemima njihove zapostavljenosti u mnogim sferama moći odlučivanja, napredovanja u karijeri, izgradnji kvalitetnih privatnih i poslovnih odnosa koji često predstavljaju kamen spoticanja u ostvarivanju ciljeva”, pojasnila je Sanela Dropulić, inicijatorica ovog projekta, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Komentiraj