Beskućnici ne smiju izlaziti iz zagrebačkog prihvatilišta

Beskućnicima zbrinutim u zagrebačkom prihvatilištu zabranjeno je da izlaze, proizlazi iz reportaže koju je objavio HTV.

“Otkako su zaključali vrata, 21 korisnik napustio je prihvatilište: nisu mogli prihvatiti život u izolaciji. Van mogu samo u slučaju odlaska liječniku”, javlja HTV.

“Svima je već dosta. Svaki dan ispituju kad će se popustiti mjere, iako čitaju i oni, gledaju i vijesti i vide da je zapravo situacija sve gora, sve alarmantnija”, istaknula je socijalna radnica u prihvatilištu za beskućnike Andrea Kozar Pasarec. Ona tvrdi da su “korisnici otporni su na sve s obzirom na njihov stil života, jer oni su naučeni živjeti na ulici, u drugačijim uvjetima nego mi ostali”.

Pridržavaju se epidemioloških mjera i zato zaraze nema. Korisnica prihvatilišta za beskućnike Ivanka Samovojska rekla je da se beskućnici drže reda, ne idu van, te peru ruke, maske.

Ima hrabrih, no ipak se u većinu uvukao strah. Organizirani su i spremni na sve. Postavljena su i dva kontejnera za izolaciju u slučaju prodora virusa. No vrijeme u malom prihvatilištu presporo prolazi.

“Ja sam se testirao na koronu došli su mi nalazi, negativan sam. Tako da ja u to ništa ne vjerujem da vam iskreno kažem. Svaki dan pokušavam nešto smisliti što bi radio, ali nikako da mi prođe dan”, rekao je korisnik prihvatilišta za beskućnike Domagoj Tomada.

“Sve smo nekako organizirali, samo da bi ih animirali da to vrijeme koje provode ovdje, u prihvatilištu, iskoristimo nekako najkvalitetnije što možemo, s obzirom na to da ne mogu van”, kazala je Kozar Pasarec.

Komentiraj