BEROŠ: “Nema potrebe za zatvaranjem granica Italije”

Završio je krizni sastanak u Rimu na kojem je odlučeno da se granice sa Italijom neće zatvarati. Na sastanku je sudjelovao ministar zdravstva Vili Beroš koji je po povratku za Novu TV prokomentirao stanje oko prvog zaraženog pacijenta u Hrvatskoj.

“Svi smo suglasni da su mjere koje provodi talijanska Vlada dovoljne i donijeli smo zajednički koncept u kojem nema potrebe za zatvaranjem granica Italije”, rekao je ministar Beroš.

Što se tiče zaraženog pacijenta u Hrvatskoj on je stabilno, ali ministar napominje da ima potencijalno novih pacijenata koji su zaraženi koronavirusom.

“On je u ovom trenutku stabilno ali čujem da njegova djevojka ima određene simptome i zbog toga će biti pregledana, testirana i eventualno bolnički zbrinuta”, pojašnjava Beroš.

Najveća bolnica u Hrvatskoj, KBC Zagreb otkazao je operacije koje nisu hitne. Ministar pak smatra da je u ovom trenutku jedina potrebna mjera zabrana posjeta u bolnica, dok za otkazivanje operacija prema njegovom mišljenju nema potrebe. O takvoj mjeri će se konzultirati sa stručnim timom.

“Naravno da ću konzultirati epidemiološku struku, zatražiti njihove decidirane, egzaktne preporuke i zatim odlučiti o tim mjerama”, naglašava ministar.

Komentiraj