BEROŠ: “Važno je odgoditi pojavu slobodne cirkulacije virusa u populaciji”

Ministar Vili Beroš u utorak je prokomentirao situaciju s koornavirusom u Hrvatskoj.

“Jučer su uvedene mjere koje će vjerujem dodatno konsolidirati naš zdravstveni sustav. Pratimo situaciju iz sata u sat i prilagođavamo se. U ovom trenutku i dalje je epidemiološka situacija u Hrvatskoj mirna i nadam se da će čim duže tako ostati. Za očekivati je pojavu pojedinačnih slučajeva, no ono što je potrebno maksimalno odgoditi je pojava slobodne cirkulacije virusa u populaciji, a to još nije tako”, rekao je Beroš za N1.

Pojedini znanstvenici ističu kako bi broj zaraženih u Hrvatskoj zapravo mogao biti veći, a Beroš kaže da su na vrijeme poduzeli mjere zbog koji je, vjeruje, situacija ovakva. “Ja sam neokirurg, liječnik sam, međutim ne pada mi napamet komentirati takve stvari. Dakle, aposlutno struci vjerujem i prepuštam njima odluku da procjenjuju ono što je najbolje i najpotrebnije napraviti u ovom trenutku”, rekao je ministar.

Zahvalio se svima koji dobronamjerno komentiraju ovu situaciju, ali i poručio da bi riču tebali voditi stručnjaci epidemiološke struke i infektolozi. “Znanstvenici općeg usmjerenja imaju svoja viđenja koja su ponekad utemeljena na nekim drugačijim razmišljanjima. Ja se držim struke”, dodao je Beroš i naglasio da to nije kritika znanstvenicima.

“Svima onima koji su dobro utemeljeni, apsolutno zahvaljujem na komentarima. Vjerujem struci. I dosad smo stvarno pokazali određene rezultate. Poduzimamo sve što nam struka nalaže”, zaključio je Beroš.

Komentiraj