BEROŠ U KNINU: “Važno je i dalje držati razmak”

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je otputovao u Knin, gdje je dao izjavu za medije.

“Razgovarali smo o popuštanju mjera, o očuvanju zdravlja i gospodarskih aktivnosti, i dalje je potreban oprez i poštivanje svih mjera koje pomažu smanjenju širenja virusa. Apsolutno je i dalje najbitnije čuvati taj razmak između nas i da radimo sve da spriječimo njegovo širenje”, rekao je ministar.

Dodao je da je bilo za očekivati da će doći do proboja virusa u neke zdravstvene ustanove te da kninska bolnica nije iznimka, ali da je kriza riješena na zadovoljavajući način. Izrazio je zahvalnost za ono što su vodstvo i djelatnici napravili u tretiranju pozitivnih na Covid-19.

Komentirao je i broj liječnika, odnosno njihov nedostatak.”Kao što smo do sada bili oslonjeni jedni na druge, važno se u slučaju poteškoća s kadrovima oslanjati jedni na druge”.

Tvrdi da su sve ustanove dobile upute kako da se pripreme za pandemiju, pa tako i kninska bolnica. “Nije se moglo očekivati da će bilo koja ustanova ostati izvan toga. Sve ustanove dobile su jasne upute o načinu postupanju”, rekao je.

U OVB Hrvatski ponos Knin 13 je zdravstvenih djelatnika oboljelo od COVID-19, a 30 djelatnika je trenutno pod mjerama samoizolacije.

Komentiraj