Beroš: “U Arenu lakše i srednje bolesni, drugdje snižavanje zdravstvene zaštite”

U zagrebačku Arenu, koja će od ponedjeljka postati dodatni bolnički smještajni kapacitet, smještat će se “bolesnici s blažom do početno srednje teškom kliničkom slikom”, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Stožer mobilizira Arenu, zabranjena okupljanja s više od 50 osoba

Dodajući kako se to “ovisno o situaciji može i mijenjati”, podsjetio je da još od proljeća postoji kadrovski plan za Arenu. “Planiran je kadar iz drugih ustanova koji se direktno seli u Arenu”, rekao je. To znači da će liječnici i drugi zdravstveni djelatnici iz drugih bolnica iz cijele Hrvatske biti premješteni na liječenje pacijenata u Areni.

“Naravno da to znači da će se uobičajena zdravstvena zaštita u tim ustanovama iz kojih se regrutiraju liječnici i sestre nešto smanjiti, ali nastojat ćemo napraviti najbolje moguće u danom trenutku”, kazao je Beroš.

Na pitanje o broju pacijenata koje će se moći zaprimiti u Arenu, Beroš je odgovorio da zasad ne može govoriti o točnom broju kreveta. “Vrlo brzo je moguće postaviti kapacitet do 1000 kreveta, ali ako bude trebalo možemo i znatno više”, poručio je. U ožujku je u Areni bilo postavljeno 750 kreveta, ali nisu upotrijebljeni.

Komentiraj