Beroš tvrdi da je platio kavu: “Tužit ću one koji tvrde da nismo ostavili novac”

Ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju se na Twitteru požalio na neugodno iskustvo u jednom zadarskom kafiću. Kako je objavio, konobarici je rekao da stavi masku, no ona ga nije poslušala. Beroš je demonstrativno je ustao i otišao.

Neki od svjedoka kažu da je vikao na konobaricu, što Beroš demantira. “Očevici mogu tvrditi svakako. Reagirao sam jer su u kafići bili stranci koji su imali maske, doduše ispod nosa. I sam sam imao masku, i kada sam sjeo objesio sam je na košulju. Lijepo sam zamolio i mladu damu i njezinu kolegicu zbog drugih da stave masku. Rekao sam da nažalost to tako ne može biti. Nisam rekao da je bezobrazna, samo da to nije primjereno i da svojim primjerom moramo pokazati kako se odnosimo prema gostima”, rekao je ministar zdravstva za Dnevnik.hr.

Tvrdi da joj je, prvi put kada je došla, pokazivao u smjeru turista koji su bili na uglu trga koji su, kako kaže Beroš, fotografirali. ”Većina njih je imala masku. Pa rekoh – zbog drugih koji nam dolaze se moramo ponašati malo drugačije. Međutim, ne znam iz kojeg razloga ni ona ni kolegica nisu nosile maske”, istaknuo je Beroš.

Dodao je kako se može tolerirati koji put nošenje maske ispod nosa, ali da danas nije bilo posebno sparno. ”Sve je to za ljude. Ali ako sam lijepo zamolio kao ministar zdravstva koji se brine o epidemiji već godinu i pol dana… Ja sam cijepljen. Nestavljanje maske i unutra je nešto što ja ne mogu podržavati i tu sam se dignuo i otišao”, ispričao je Beroš.

Prema izjavama nekih svjedoka, ministar je ostao dužan dvije kune, odnosno ispričali su da je ostavio samo 20 kuna za račun koji je iznosio 22 kune.

“Ostavili smo 22 kune, potpuno jasno i otišli. Tko god tvrdi da nismo ostavili novac ću ga tužiti jer ja nisam imao sitnog pa je moja supruga izvadila dvije kune u komadu”, poručio je Beroš i zaključio da je za njega priča završena.

Komentiraj