Beroš: “Pronašli smo rješenje za nesmetano dobivanje terapije onkološkim bolesnicima”

Beroš je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite rekao kako nakon dogovora s veledrogerijama od srijede i dalje postoje naznake mogućih problema u isporuci lijekova. Od određenih ravnatelja dobivaju obavijesti o mogućoj problematici isporuke lijekova za najteže bolesnike.

“Svi skupa smo sjeli i tražili smo rješenje. Tijekom noći i ranog jutra nađen je jedan koncept koji bi u ovom trenutku bio zadovoljavajući, koji ću kao privremenu mjeru kao ministar i podržati”, rekao je Beroš.

“A rješenje je direktno plaćanje potrebnih lijekova onkološkim pacijentima kako bi se omogućilo nesmetano dobivanje terapije takozvanom cesijom”, dodao je.

U tijeku su razgovori između HZZO-a i veledrogerija o modelu isporuke i ovog načina plaćanja, naveo je Beroš, naglasivši da ovo mora biti privremena opcija plaćanja jer bi se tako mogla poremetiti dinamika svih ostalih plaćanja.

Beroš je rekao da postoje određene naznake da bi do dva ili tri tjedna moglo nedostajati određenih lijekova, poglavito za onkološke i najteže bolesnike, zbog čega su pronašli rješenje upravo za njih.

“Za sve druge vjerujem da će se naći rješenje u daljnjim razgovorima i promišljanjima o ovoj temi”, dodao je Beroš.

Komentiraj