Novi slučajevi zaraze u zdravstvenom sustavu: “Sada je malo ozbiljnija situacija, ali ne puno”

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u utorak kako je koronavirusom zaraženo još dvoje liječnika.

“Sada je malo ozbiljnija situacija, ali ne puno”, kazao je ministar Vili Beroš nakon sastanka u Vladi, odgovarajući na pitanje o novozaraženim liječnicima. Više informacija objavit će na press konferenciji Nacionalnog stožera u 16 sati

Riječ je o dvoje zaraženih na KBC-u Zagreb, javlja Jutarnji, dok Index ima potvrdu da je treći zdravstveni radnik iz Psihijatrijske bolnice Vrapče.

Liječnica iz dnevne bolnice u Vrapču je pozitivna na koronavirus, potvrdila je to za Index ravnateljica te bolnice Petrana Brečić.

“Riječ je o doktorici iz dnevne bolnice. Ona je u petak bila na poslu. Danas nam je javila da je pozitivna na koronavirus, ne znamo s koliko je ljudi bila u kontaktu. No mi smo pripremajući se već za cijelu ovu situaciju otpustili veliki broj pacijenata iz dnevne bolnice, tako da nije bilo puno pacijenata tamo. Koliko ih je točno bilo ne znam, znam samo da su tamo s njom radila još dva liječnika. Sad proučavamo i ispitujemo s kim je sve bila u kontaktu i u srijedu i četvrtak”, rekla je za Index dr. Brečić.

Dnevna bolnica sada je zatvorena. “Ne znam je li negdje putovala, zaista to ne znam. Ne, što se tiče naših spoznaja, poslovno sigurno nije nikamo išla i koliko znamo nije trebala biti u samoizolaciji, za ostalo ne znamo”, rekla je Brečić.

Podsjetimo, koronavirusom u Hrvatskoj zaraženo je još devetero ljudi, pa je ukupna brojka 65 zaraženih, a učinjeno je 1014 testiranja, izvijestio je jutros ministar zdravstva Vili Beroš u utorak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Do sada je na koronavirus napravljeno 1014 testiranja, od kojih su neka još u tijeku, 630 kontakata je pod nadzorom, rekao je ministar.

Komentiraj