BEROŠ: “Ponašanje u stožerima neće utjecati na epidemiološku situaciju”

 

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je za večeras za RTL da se izbornom stožeru HDZ-a u nedjelju navečer “možda i nisu svi u svakom trenutku” pridržavali epidemioloških mjera, ali i ustvrdio da to neće utjecati na epidemiološku situaciju zemlji.

“Vjerujem da neće, i mogu se nadati da neće”, doslovno je kazao Beroš, ocjenjujući kako je “skup adekvatno organiziran, mjerena je temperatura na ulazu i provedene higijenske mjere”. “Ne možete odgovarati za svačije ponašanje. Moguće je da je u nekom trenutku bio manji razmak, ali svi su skupovi organizirani na otvorenom, i to neće bitno utjecati na epidemiološku situaciju”, kazao je Beroš.

Beroš, kojega su voditelji RTL-ova Dnevnika nazvali “bivšim, a očito i budućim ministrom zdravstva”, potvrdio je da će Nacionalni stožer civilne zaštite nastaviti djelovati kao i do sada. “Apsolutno da. Sastali smo se i danas. Postoji potreba da se sastajemo i da pratimo epidemiološku situaciju, jer je podložna vrlo brzoj promjeni”, kaže Beroš i dodaje da neće biti svakodnevnih konferencija za novinare, nego će se održavati kad bude trebalo.

Neće više biti “generalnih epidemioloških mjera”, potvrdio je, nego će biti “selektivne i ciljane”, ovisno o situaciji. “Kad bi svi poštovali razmak i propisanu higijenu, o mjerama ne bismo morali ni razgovarati”, kazao je Beroš.

Nizak odaziv na izbore objasnio je “ljetnim vremenom, epidemijom ali i nezadovoljstvom onim što se nudi na političkoj sceni”.

Komentiraj